Activitati dedicate membrilor Clubului Verde al Antreprenorilor

Patru ateliere de lucru pe an care se vor concentra pe urmatoarele subiecte:
 

 • Intelegerea impactului afacerii si definirea prioritatilor de actiune
 • - Evaluarea operatiunilor specifice ale afacerii
 • - Evaluarea produselor si a impactului lor asupra mediului
 • - Identificarea unor modele de afaceri ecoinovative
 • - Un atelier de lucru in cadrul companiei (in house) timp de 1 zi – o scanare a zonelor de productie sau proceselor operationale si identificarea oportunitatilor pentru imbunatatire
 • - Educatie in domeniul Eficientizarii Consumului de Resurse si Productie Curata – concept, metodologie si metode adaptate la nevoile membrilor Clubului Verde al Antreprenorilor.


  Lansarea Clubului Verde al Antreprenorilor - 18 Decembrie 2015

  Vineri, 18 Decembrie 2015, a fost lansat Clubul Verde al Antreprenorilor, in prezenta reprezentantilor companiilor Carpat Sticks, FM Logistics, Grafoprint, Greenforest, TT Electronics, Smithfield Prod si Zoppas Industries.

  Participantii la evenimentul de lansare au avut ocazia de a se familiariza cu ceea ce inseamna ecoinovarea, precum si cu importanta identificarii de solutii viabile de reducere a amprentei ecologice, iar in acelasi timp de dezvoltare a afacerii si reducerea costurilor. Expertii CNPCD, Aida Szilagyi si Andrei Churican, au oferit celor prezenti informatii referitoare la contextul legislativ si trendul cerintelor legislative si politice in domeniul mediului.
 

Prima intalnire a Clubului Verde al Antreprenorilor: crearea profilului de mediu al companiei - 29 Ianuarie 2016

Vineri, 29 Ianuarie 2016, a avut loc prima intalnire a membrilor Clubului Verde al Antreprenorilor. In cadrul temei abordate, „Profilul de mediu al companiei”, s-au discutat problemele legate de utilizarea resurselor si poluare, despre ce reprezinta conceptul RECP (Resurse Eficiente si Productie mai Curata) si care sunt beneficiile adoptarii unor practici noi pentru eficientizarea resurselor. 
A doua intalnire a Clubului Verde al Antreprenorilor: eficienta energetica - 4 Martie 2016

Vineri, 4 Martie 2016, a avut loc cea de-a doua intalnire a membrilor Clubului Verde al Antreprenorilor. Eficienta energetica a fost subiectul principal al discutiilor, respectiv care sunt provocarile globale si locale, care sunt riscurile pentru afaceri si ce beneficii pot fi obtinute prin adoptarea unor optiuni de eficientizare energetica.

Participantii au avut ocazia sa inteleaga mai bine factorii ce influenteaza consumul, cauzele pierderilor si au beneficiat de experienta unui specialist in sisteme energetice, prezent la intalnirea clubului.
 


A treia intalnire a Clubului Verde al Antreprenorilor: analiza profilului energetic si eficienta folosirii apei - 1 Aprilie 2016

A treia intalnire a membrilor Clubului Verde al Antreprenorilor a avut loc vineri, 1 Aprilie 2016 la TT Electronics Sensing and Control, companie membra a Clubului Verde, care a gazduit workshop-ul dedicat in prima parte discutarii profilul energetic al companiilor.

Reprezentantii TT Electronics Sensing and Control impreuna cu Managerul Energetic, Dl Gabriel Nan, au facilitat vizitarea companiei si au prezentat celorlalti participanti tehnologiile de ultima generatie adoptate in vederea eficientizarii consumului de energie, modalitati de monitorizare in detaliu a consumurilor energetice, precum si masurile de eficientizare energetica aplicate si planificate.

A doua parte a workshopului s-a concentrat pe eficienta in consumul de apa si minimizarea generarii apei uzate, respectiv prezentarea problemelor la nivel global, provocari pentru companii, cum putem intelege mai bine consumul si generarea apei uzate, modalitati de analiza a ineficientiei consumului de apa, si prezentarea solutiilor tipice pentru minimizarea consumului de apa si a generarii apei uzate. 

A patra intalnire a Clubului Verde al Antreprenorilor: materiale si deseuri - 13 Mai 2016


Vineri 13 Mai 2016, la sediul CNPCD a avut loc a patra intalnire a membrilor Clubului Verde al Antreprenorilor .

Subiectele principale de discutii s-au axat pe consumul de materiale si deseuri, respectiv pe ingrijorarile globale legate de cresterea consumului, consecintele pentru companii si provocarile actuale la nivel national. Participantilor li s-a adus in atentie faptul ca pentru intelegerea utilizarii materialelor si a generarii deseurilor este necesara initierea unui audit in acest sens, precum si analiza tuturor datelor disponibile si a surselor acestora. La final s-au oferit exemple de bune practici si metodologia de a alcatui un plan de reducere a deseurilor. 

noutati si evenimente

Conferinte, Cursuri de Initiere si Instruire si alte activitati complexe reprezinta noutatile cu care CNPCD vine in sprijinul dumneavoastra mereu.

Te invitam sa navighezi printre ultimele noutati care fac parte din activitatea noastra. Te vom tine mereu la curent cu ceea ce este nou in domeniile care te intereseaza, mentinand mereu calitatea.

afla mai mult

finantare si parteneri

Donatii individuale – daca sunteti inspirati de misiunea, obiectivele si activitatile noastre puteti redirectiona 2% din impozitul pe venit.

Redirectionarea a 2% din impozitul pe venit se face prin completarea declaratiilorde mai jos si transmiterea acestora Adminstratiilor Financiare de care apartineti pana cel mai tarziu 25 Mai 2016.

afla mai mult

proiecte si realizari

Proiectele la care CNPCD ia parte sunt dezvoltate cu pasiune si profesionalism pentru societatea din care facem parte.

Proiecte ca TREO, UNIDO, MedGreen sau RECDEV sunt doar cateva din multele actiuni si proiuecte la care CNPCD ia parte, echipa noastra fiind intr-o continua dezvoltare a unor planuri indraznete de incurajare.

afla mai mult