Afiliere

Centrul National pentru Productie si Consum Durabile actioneaza ca o punte intre comunitatea internationala relevanta si actorii nationali, activand ca membru in urmatoarele organizatii: 
 

Reteaua Globala pentru Eficientizarea Consumului de Resurse si Productie Curata

RECPnet este reteaua globala  pentru promovarea, adaptarea  si adoptarea pe scara larga a Eficientizarii Consumului de Resurse si Productiei Curate in economii aflate in curs de dezvoltare si tranzitie. Ca agentii patronale, UNIDO (Organizatia Natiunilor Unite pentru Dezvoltare Industriala) si UNEP (Programul de Mediu al Natiunilor Unite), ofera suport pentru reteaua RECPnet prin programul lor comun “RECPnet Programme”.

RECPnet are menirea sa faciliteze si sa contribuie la dezvoltarea efectiva si eficienta, aplicarea, adaptarea si replicarea conceptelor, metodelor, politicilor, practicilor si tehnologiilor de eficientizare a consumului de resurse si productie curata in tarile aflate in curs de dezvoltare si in  tranzitie, sa faciliteze cooperarea Nord – Sud si Sud – Sud si transferul de cunostinte, experiente si tehnologii relevante.

RECPnet a fost formalizata prin statutul sau si a devenit operationala in Noiembrie  2010 cu 41 de membrii fondatori. Comitetul executiv ales a coordonat din acel moment dezvoltarea viitoare a RECPnet.

Afla mai multe pe http://recpnet.org/page/recpnet-a-global-network


 


 

 

PREPARE
este o organizatie informala cu parteneri din intreaga Uniune Europeana, o retea pentru experti individuali si organizatii active in promovarea productiei si consumului durabile, bazata pe integritate si independenta fata de orice grup specific de interese. Organizatia are ca scop stabilirea Agendei pentru productie si consum durabile prin intelegerea  proactiva a noilor provocari si dezvoltarea de solutii noi inovative. 

 

Centrul National pentru Productie si Consum Durabile reprezinta punctul focal national pentru PREPAREsi este pregatit sa ofere informatii suplimentare si sa sprijine experti sau organizatii experte sa adere la reatea. Pentru mai multe informatii va rog sa accesati pagina web a PREPARE

Afla mai multe pe http://prepare-net.com


 


 

 

Parteneriatul Global pentru Turism Sustenabil
este o initiativa globala lansata in 2011 in scopul  adoptarii principiilor sustenabilitatii in politicile, dezvoltarea si operatiunile specifice sectorului turistic. Initiativa a fost propusa de Programul Natiunilor Unite pentru Mediu si este coordonata de guvernul francez inca de la crearea sa. Parteneriatul Global pentru Turism Sustenabil, seteaza criterii, standarde si ghiduri pentru sectorul turistic in vederea asigurarii sustenabilitatii acestuia.

Afla mai multe pe http://globalsustainabletourism.com/en/

 

noutati si evenimente

Conferinte, Cursuri de Initiere si Instruire si alte activitati complexe reprezinta noutatile cu care CNPCD vine in sprijinul dumneavoastra mereu.

Te invitam sa navighezi printre ultimele noutati care fac parte din activitatea noastra. Te vom tine mereu la curent cu ceea ce este nou in domeniile care te intereseaza, mentinand mereu calitatea.

afla mai mult

finantare si parteneri

Donatii individuale – daca sunteti inspirati de misiunea, obiectivele si activitatile noastre puteti redirectiona 2% din impozitul pe venit.

Redirectionarea a 2% din impozitul pe venit se face prin completarea declaratiilorde mai jos si transmiterea acestora Adminstratiilor Financiare de care apartineti pana cel mai tarziu 25 Mai 2016.

afla mai mult

proiecte si realizari

Proiectele la care CNPCD ia parte sunt dezvoltate cu pasiune si profesionalism pentru societatea din care facem parte.

Proiecte ca TREO, UNIDO, MedGreen sau RECDEV sunt doar cateva din multele actiuni si proiuecte la care CNPCD ia parte, echipa noastra fiind intr-o continua dezvoltare a unor planuri indraznete de incurajare.

afla mai mult