Centrul Național pentru Producție și Consum DurabileÎn 2021, Groupe One (BE), IED (GR), CNPCD (RO), MITR (SI) și FITT ( RO) au lansat proiectul „Building bridges for circular economy for fostering youth entrepreneurship.”

Peste 3.3 milioane de tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 28 de ani din Uniunea Europeană au fost șomeri în 2019. Situația a fost și mai dificilă odată cu criza COVID19 din 2020. Mulți tineri au început să se confrunte cu decalajul dintre educație și „viața reală” și au rămas prinși într-un cerc vicios: incapabili să obțină un loc de muncă din cauza lipsei de experiență și incapabili să câștige experiență fără un loc de muncă.

În ciuda unui an marcat de criza sanitară, partenerii s-au implicat pe elaborarea unui program de studii și a unui raport de ultimă oră, care vor oferi o bază puternică pentru un proces puternic de învățare electronică, extrem de interactivă, pe tema GE (Green Entrepreneurship) și CE ( Circular Economy)
Este important să reținem că antreprenoriatul verde și economia circulară crește tot mai mult de la un an la altul și prezintă un interes crescând în rândul tinerilor.

În ce consta Curricula online Building Bridges?

Va consta în două module și opt unități de învățare. Sub coordonarea CNPCD, partenerii proiectează și pregătesc în prezent materiale și conșinuturi pentru un manual electronic.

Care sunt partenerii proiectului?

Partenerii proiectului sunt:

-Centru National de Productie si Consum Durabile (CNPCD)
-International Institute for the Implementation of Sustainable Development, MIITR, Maribor, Slovenia

Vă invităm să descoperiți detaliile acestui proiect la linkul: https://bridges-ce.eu/

Building bridges for circular economy for fostering youth entrepreneurship
+
Construirea de punți pentru economia circulară prin promovarea antreprenoriatului verde
+
PLASTEAM
+
(DE)CONSTRUCȚIA PENTRU ECONOMIA CIRCULARĂ
+
Încurajarea simbiozei industriale prin dezvoltarea unei instruiri noi și inovatoare
+
EduZWaCE - "Educație pentru ZERO DEȘEURI și ECONOMIE CIRCULARĂ"
+
Producție curată și responsabilitate socială în sectorul turismului
+
TOATE PROIECTELE CNPCD
Proiect cofinanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă
Mai multe la: www.swiss-contribution.ro & www.swiss-contribution.admin.ch/romania