RECDEV - Solutii inovative pentru Industria Reciclatoare de Deseuri din Echipamente Electrice si Electronice (DEEE)

Proiectul RECDEV isi propune sa dezvolte o platforma online de instruire pentru a familiariza utilizatorii – operatorii din  companiile de reciclare a DEEE – cu metode de dezasamblare  a echipamentelor electrice si electronice si identificarea tipurilor si calitatilor materialelor componente incorporate in acestea, contribuind la cresterea eficientei in reciclare, securitatii si sigurantei in munca , reducerii impactului asupra mediului, cresterea competentelor angajatilor si reducerea decalajului din acest sector.

Materialul de instruire va fi pregatit sub forma unor scenarii, va fi imbunatatit cu materiale multimedia si va fi dezvoltat virtual si tridimensional cu ajutorul unor aplicatii TIC simuland operatii reale. Modele reale de demontare a echipamentelor vor fi adaptate la modelele virtuale, tridimensionale care vor da posibilitatea beneficiarilor sa simuleze situatii reale bazat pe scenariile de instruire si sa asigure dezasamblarea in siguranta si de calitate a echipamentelor.

In Octombrie 2015 au avut loc consultari cu reciclatorii de echipamente electrice si electronice din Cehia. Vezi aici descrierea detaliata a intalnirilor.


 

Mai multe detalii se pot afla pe pagina oficiala a proiectului accesand acest link.

 


Metode de instruire ale personalului firmelor reciclatoare

Cu sprijinul ECOTIC, am avut ocazia sa intalnim vineri 15 Aprilie 2016, cinci firme reciclatoare de deseuri electrice si electronice din Bucuresti si din alte zone ale Romaniei. Cu aceasta ocazie s-a discutat despre metodele interne de instruire ale personalului utilizate in prezent, problemele cu care se confrunta reciclatorii in privinta informarii si instruirii, dar si despre oferta proiectului RECDEV - "Platforma tridimensionala pentru educarea muncitorilor si personalului tehnic superior din industria reciclatoare de DEEE".

Cele cinci firme, printre care Ateliere fara Frontiere, Rechoralex, Total Waste Recycling si Rematholding, ne vor sprijini in faza de pilotare a platformei de educare si ne vor oferi feedback-ul necesar pentru a o imbunatati, astfel incat beneficiul oferit de aceasta metoda de educare inovativa sa fie maxim.