Centrul Național pentru Producție și Consum Durabile
Workshopul „Managementul deșeurilor din construcții și demolări” a avut loc în data de 4 iunie 2021 în sala consiliului municipal al Timișoarei, cu participarea representatilor din Primaria Timisoara, Dumbravita, Giroc si Deta. Workshopul s-a axat pe subiecte precum prezentarea generală a proiectului (De)construct prezentarea problematicii deșeurile obținute din urma construcțiilor și demolărilor, cerințe legale la nivelul Uniunii Europene și la nivel național, impactul sectorului construcțiilor și situația actuală din Europa.

În urma acestui atelier, ca si concluzii, participanții a descoperit constrângerile interne și externe legate de deșeuirle obținute din urma construcțiior și demolărilor, totodata cu unele solutii disponibile:

* În ceea ce privește constrângerile interne, problemele identificate cel mai frecvent se referă la finanțarea insuficientă a municipalității pentru acțiunile și departamentele de gestionare a deșeurilor, precum și plângerile privind lipsa supravegherii (fie ele prin protocol, documente sau autorități).

* În ceea ce privește constrângerile externe, problemele identificate implică existența unor autorități locale puțin competente și instruite, precum și lipsa cadrului legislativ și a legii care să susțină gestionarea și eliminarea corespunzătoare a deșeurilor din construcții și demolări, aceasta din urmă fiind cea mai frecventă preocupare menționată în rândul participanților.

* Majoritatea soluțiilor propun schimbarea politicilor și implementarea procedurilor de urmărire a deșeurilor din construcții și demolări, precum și creșterea capacităților autorităților locale prin crearea mai multor funcții de locuri de muncă care privesc aceste noi cadre și reorganizarea bugetului municipalității.
Re Fashion
+
Building Bridges în acțiune!
+
BULETIN INFORMATIV PLASTEAM+
+
Atelierul din cadrul proiectului (De)construct
+
Chestionarea grupurilor țintă din cadrul proiectului PLASTEAM+
+
Programul educativ INSIGHT
+
Cum pot guvernele locale să sprijine apariția simbiozei industriale?
+
TOATE NOUTĂȚILE CNPCD
Proiect cofinanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă
Mai multe la: www.swiss-contribution.ro & www.swiss-contribution.admin.ch/romania